top of page

Theorie workshop ‘Een beetje opvoeder’ 

Voor: coaches, trainers en begeleiders

 

 

In een workshop vol praktijkvoorbeelden, opdrachten en handige tips leren sportbegeleiders de basis van een goede omgang met kinderen en hun ouders. Begeleiders leren de basis van het opvoeden, zodat kinderen beter luisteren en begeleiders in staat zijn om de orde in de groep beter te behouden zodat het op en om het sportveld voor iedereen leuk en sportief blijft.

 

Onderwerpen:

  • Positief benaderen van kinderen en ouders; elkaar versterken, helpen en ondersteunen

  • Regels en grenzen stellen

  • Omgaan met emoties van kinderen

  • Omgaan met verschillende karakters en kwaliteiten binnen een team

  • Omgaan met ouders langs de lijn

  • Hoe houd je het leuk voor een kind?

 

Voor:               Coaches, trainers, begeleiders

Duur:                2,5 uur (inclusief pauze)

Aantal:             Maximaal aantal deelnemers 30

Naast de coach en spelers op het veld hebben ook de ouders langs de lijn een belangrijke bijdrage aan het sportief en met plezier verlopen van de wedstrijden. De praktijk leert dat niet elke ouder weet wat er van hem of haar wordt verwacht langs de lijn en wat het beleid van de vereniging is.

 

In deze interactieve lezing voor ouders wordt stilgestaan bij vele thema’s die hiermee in verband staan. Hoe stel je je op langs de lijn, wat doe je wel en niet en waarom? Hoe maken we sporten voor onze kinderen (en hun coaches) nog leuker en sportiever.  Met veel humor en voorbeelden uit de praktijk wordt ouders een spiegel voorgehouden en worden ze bewust van de impact van hun gedrag. Met veel praktische tips gaan ze weer naar huis. Deze lezing is geschikt voor een grote groep ouders van verschillende jeugdteams en is zeer geschikt voor ouders met kinderen die voor het eerst lid zijn van een vereniging. Naast de aanwezigheid van ouders is het ook aan te raden dat bestuursleden van de vereniging aanwezig zijn en een aantal jeugdcoaches.

 

Onderwerpen:

  • De impact van ouders als coach en ouders als publiek op kinderen. Wanneer heeft dit negatieve gevolgen en voor wie, zowel eigen als andere kinderen, coach en andere ouders. 

  • Hoe motiveer je kinderen, geef je ze zelfvertrouwen en stimuleer je ze tot hun beste prestaties en maak je het zo leuk mogelijk voor je kind om te sporten.

  • Wat is de rol van de verenigingbestuurder en wat gebeurt er met het team als het niet goed gaat en ouders té fanatiek zijn.

  • Omgaan met scheidsrechters.

 

Voor:               Ouders van jeugdspelers

Duur:                2 uur

Aantal:             onbeperkt

Beide zijn gebaseerd op de workshops en lezingen van Tischa Neve (kinderpsycholoog en opvoedcoach), een zeer gedreven dame uit Nederland met veel ervaring met wie ik een fijne samenwerking heb.

Lezing : sportiviteit en respect

Voor : ouders

bottom of page